Zweepslag

Een zweepslag (ook wel ‘coup de fouet’ genoemd) is een kleine verrekking of een scheur in een spier. Meestal komt deze in de kuit of in de bovenbeenspieren voor, maar het is zeker niet onmogelijk dat er een zweepslag in een andere spier optreedt. De scheur zit meestal op de zwakste plek van de spier namelijk bij de overgang van spier- naar peesweefsel. Een zweepslag is het gevolg van een explosieve aanspanning en vindt meestal plaats tijdens het sporten. Denk hierbij aan het plotseling aanspannen van spieren tijdens het springen, afzetten, hardlopen en versnellen.

Wat zijn de symptomen van een zweepslag?

Een zweepslag kunt u niet zien aankomen en gebeurt plotseling. Echter is er wel een manier om een zweepslag te voorkomen. Het helpt om een warming-up te doen voordat u gaat sporten. Uit onderzoek blijkt dat sporters die een warming-up van 10 minuten hebben gedaan, een verminderde kans hebben op een zweepslag. Daarnaast is gebleken dat sporters die voor het sporten last hebben van een pijnlijke of stijve kuit spier, een verhoogde kans hebben op een zweepslag.

Men beschrijft de pijn, zoals de naam doet vermoeden, alsof iemand met een zweep tegen de spier slaat. Als gevolg hiervan ontstaat er een hevig en aanhoudend pijnlijk gevoel op de desbetreffende plek. Na een zweepslag is het niet mogelijk om door te sporten en ervaart u functieverlies van de aangedane spier, omdat de spier aanspannen en rekken enorm pijnlijk is. Na een tijdje zal er ook een blauwe plek ontstaan.

Hoe kunnen wij helpen en een zweepslag behandelen?

Wij van Fysiotherapie On The Move in Enschede helpen u bij het herstel van uw zweepslag en zorgen dat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Uiteraard zal er eerst een grondige diagnose plaatsvinden voordat wij overgaan tot behandelen. We raden u aan om, na een zweepslag, de eerste 2 dagen de (PR)ICE regel toe te passen (Protectie, Rusten, IJs en koelen, Compressie en Elevatie). Daarnaast kunt u ons als fysiotherapeut inschakelen. Hoe wij zweepslag behandelen, verschilt per persoon en hangt af van de oorzaak van de klachten. Tijdens uw behandeling zetten we verschillende behandelmethoden in om u zo goed mogelijk van de klachten af te helpen. Het accent zal voornamelijk op bewegingsoefeningen of spieroefeningen liggen.

On the move sportblessurepreventie


Afspraak plannen Enschede

Een afspraak plannen bij Fysiotherapie On The Move in Enschede is zeer eenvoudig. U ziet een overzicht met alle beschikbare tijden voor het maken van een afspraak. Groen betekent dat er een tijd beschikbaar is.

› Stap 1
Selecteer eerst een locatie

› Stap 2
Selecteer een medewerker, kies een beschikbare tijd, vul uw gegevens in en druk op 'verstuur'

✓ Klaar!
Zodra wij de afspraak hebben bevestigd ontvangt u hier een e-mail over.

Alleen na het ontvangen van de bevestigings e-mail is de afspraak definitief. Geen bevestigings e-mail ontvangen? Bel met 053 234 00 07, mail naar info@fysiotherapieonthemove.nl, of neem contact op via WhatsApp

Mocht u uw geschikte tijd niet vinden of wenst u een afspraak in de avonduren? Neem gerust contact met ons op. Er wordt altijd gestreefd naar een passende afspraak.

Contact

Telefoon, E-mail of WhatsApp

Voortsweg 204
7523CK Enschede


053 234 0007

info@fysiotherapieonthemove.nl

Stuur een Appje

Blijf op de hoogte

Ik ben te vinden op de volgende kanalen

Afspraak plannen

Bekijk alle beschikbare tijden

© Copyright 2020 Fysiotherapie On The Move

Privacy Statement - Algemene voorwaarden